Almás muffin - mikróban

Ez a diabetikus recept a szerző saját szellemi tulajdona. Másolása engedélyhez kötött, mely ügyben a Timp Kiadót (www.timpkiado.hu) kell keresni!

A mikrós süti továbbfejlesztéseként készültek a csokis és almás muffinok. Továbbiak is tervben vannak, csak épp elfogyott a tojásom:) Addig is míg beszerzem, feltöltöm a már elkészült receptet.

Hozzávalók és elkészítés:

10 db muffinhoz

1 db hámozott, nagylyukú reszelőn lereszelt alma

6 ek. zabpehelyliszt vagy upd.sütilisztkeverék (én zabpehelyliszttel készítettem, nagyon finom lett, sütiliszttel akkor még finomabb lehet)

1 ek. fruktóz vagy porédesítő vagy XiloSweet

1 ek. Ezerédes folyékony édesítőszer

fél cs. sütőpor

2 ek. olaj

1 ek. ecet v. citromlé

4 ek. tej

1 egész tojás

csipet só

fahéj

Előbb a száraz, majd egymás után a nedves hozzávalókat mérem ki, jól kikeverem, beleteszem a reszelt almát is. 2-2 muffinpapírt egymásba helyezek, és 10 ilyen duplán megerősített papírba elosztom a tésztát. Egyszerre teszem mindet a mikróba és 700 W-on 4 perc alatt készre sütöm. Ilyen egyszerű! :)

 

vissza a címoldalra



E-mail:
Jelszó:
 Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
 
 
BIO quinoa pehely 200 g
BIO quinoa pehely 200 g
1.390 Ft
 
 
 


hazisuti.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérkép
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu