Kaszinótojás

 

 

2010. március 3.

 

 

Ez a recept a Kilófaló finomságok című , megjelenés előtt álló kötetből származik. Mindennemű másolása engedélyhez kötött, mely ügyben a Timp Kiadót kell keresni. (www.timpkiado.hu)

 

Nagyon finom és laktató vacsora. Elkészítheted hozzá a csicsókás (francia)salátát is, azon tálalhatod kis petrezselyemmel díszítve: már ránézni is öröm, hát még megenni… Férjem természetesen ezt is kenyérrel eszi , nekem egyáltalán nem hiányzik hozzá (akkor sem ettem mellé, amikor még megtehettem volna),  ízlés dolga ez is! De a legjobb hír, hogy ezennel örökre vége annak a sanyarú időszaknak, amikor családi bulikon mi csak nézzük, hogy mások hidegtálat esznek! Januárban a lányom szülinapjára csicsókás franciasalátát készítettem, zabpehellyel dúsított pulyka fasirtot, és ezt a kaszinótojást! De jó volt, hogy végre én is ehettem!

 

HOZZÁVALÓK:

4 db tojás

2 ek. majonéz

1 ek. mustár (lehet kevesebb, vagy helyette is majonéz , esetleg tejföl, ki hogy szereti!)

só, bors

A BEVONATHOZ:

3 ek. tejföl

2 ek. majonéz

1 csapott teáskanál zselatin

3 ek. víz

 

  • A keményre főzött tojásokat félbevágom, sárgájukat kiveszem és kikeverem a mustárral, majonézzel, sóval-borssal.
  • Visszatöltögetem őket a tojásfehérjékbe és újra összeillesztem őket.
  •  Evőkanál segítségével a tojásokra csorgatom-kenem a zselatinos tejfölt, hogy mindenhol beborítsa. Hűtőbe téve nagyon hamar megdermed. 
  • Ha spórolósan akarom csinálni, „megszaporítom” a kaszinótojásokat: nem illesztem össze a megtöltött feleket, hanem a töltelék tetejére kanalazom a zselatinos keveréket, így kisebbek és laposabbak lesznek a tojások, de ebből a négy tojásból rögtön 8 kaszinótojás kerekedik!

vissza a címoldalraE-mail:
Jelszó:
 Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
 
 


hazisuti.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérkép
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu