Ropogós csirkeszárny

2008. szeptember

Valamikor a tavasszal találtunk a szomszéd kerületben egy (számunkra) új éttermet. Három gyerek mellett nem sűrűn jutunk el  ilyen helyekre, de most a férjem azt mondta, ő már olyan régóta szeretne egy ilyen családi programot, hogy most pedig oda elmegyünk! És így lett:) 

Az ételek nagy adagok és nagyon finomak voltak, annyira, hogy utána még három egymást követő hónapban is benéztünk oda fizetés után:), de sajnos azóta sem, mert be kell látni, hiába a nagy adagok, hiába csomagolják el nekünk a megmaradt ételt, az árak még így sem a mi pénztárcánkhoz vannak szabva.

Viszont gazdagodtam egy recepttel, ott előételnek ettük, csípős-ropogós csirkeszárny volt, valóban annyira ropogós, hogy a szárnyvégeket egy az egyben el lehetett ropogtatni.

Én a gyerekekre való tekintettel nem-csípősen készítettem el és nekik hagyományosan , bő olajban sütöttem, ide a "norbis" változatot írom:

Elkészítés:

Norbi kenyérliszttel vagy teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszttel összekeverek grill- vagy sült csirke fűszersót. Én olyan "gondolomformán", érzésre keverem, sajnos nem mértem le, miből-mennyit tettem, de inkább a lisztből legyen több, és ha egy csipetnyit megkóstolsz ebből a keverékből, azért legyen sós íze, mert csak ez kerül a húsra. (És legközelebb lemérem az adagokat, becsszó:))

Az egész csirkeszárnyakat beleforgattam a lisztes keverékbe, a felesleget lerázogattam, és kiolajozott tepsibe fektettem őket. 200-220 fokra felforrósított sütőben barnára, ropogósra sütöttem. Sült csirkeszárnyként is finom, de akkor az igazi, ha, ahogy fent írtam, a szárnyvégeket csontostúl el lehet ropogtatni...

Én az édesség mellett húsmániás is vagyok, gyerekkoromban anyuék vércsének hívtak, nem is tudom, miért:), és egy adag ilyen "norbis" csirkeszárny nekem tökéletes vacsora. Kipróbáltam csirkemellel és csirkecombbal is, ezeknél pont az ellenkezőjére kell vigyázni: ne süssük túl, mert kiszárad, itt a változatos íz volt a lényeg, hogy a fűszeres liszttől más íze lett, mint egy sima sült csirkének.

vissza a címoldalraE-mail:
Jelszó:
 Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
 
 


hazisuti.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérkép
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu