Villámgyors piskóta

2008. dec. 5.

Ha eddig szeretted a piskótás sütiket, de nem szeretted a piskótakészítéssel járó felhajtást, mostantól áldani fogod a nevem:)) ezért a receptért, ahogy én is áldom azét a cukrászét, akitől tanultam a módszert... (Természetesen még hagyományos liszttel, de Norbi liszttel is ugyanúgy működik)

Norbi sütilisztből és fruktózból mindig annyit számoljunk, mint a tojások számának kétszerese. Ide most egy hat tojásos piskóta receptjét írom példának, amiből a legnagyobb tepsiben egy vékony lapot tudsz sütni, ami alkalmas leváros vagy pudingos piskótatekercshez, fatörzshöz, vagy félbe vágva, magasabb tejszínes krémes-habos töltésre.

Az egyes recepteknél mindig leírom, hogy milyen - hány tojásos- piskóta kell hozzá, kell-e bele tk. liszt, de ezt az alapreceptet nyugodtan használd, ha csak úgy sütnél valamit.

HOzzávalók:

6 tojás

12 dkg zabpehelyliszt vagy kilófaló lisztkeverékalap (összetétele a Kilófaló finomságok vagy Kilófaló lakomák, vagy Kilófaló házi csodák c.  kötetemben.)

12 dkg fruktóz

A "titok" pedig az, hogy a tojásokat NEM KELL szétválasztani! Üsd őket egy tálba, és 5-8 perc alatt gépi habverővel verd fel őket! Utána legkisebb fokozatra váltva szórd bele a fruktózt kanalanként, majd kézi habverőre váltva a lisztet. Ennyi! Tök fölösleges a tojások szétválasztásával, felverésével, másik tál elhasználásával és a két keverék ill. hab óvatos összeforgatásával vesződni!

Ha kétségeid vannak, nézd meg a képeket, és az ezzel a módszerrel sütött fatörzset! Olyan könnyű, légies, pillekönnyű piskótát kapsz, majd meglátod.

 Az egész tojások a habverés kezdetén:

Az egész tojások mindössze 5 perc verés után, hát nem gyönyörű? :)

 

 

vissza a címoldalraE-mail:
Jelszó:
 Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
 
 


hazisuti.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérkép
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu